Skip to content
Ontdek wat flexi-jobs voor gepensioneerden betekenen

Werken als gepensioneerde? Ontdek wat flexi-job voor jou kan betekenen


Ga of ben je met pensioen? Dan ben je op de arbeidsmarkt allesbehalve afgeschreven. Integendeel zelfs: heel wat ondernemingen zijn permanent op zoek naar betrouwbare (eventueel tijdelijke) werkkrachten met maturiteit, flexibiliteit en uitstraling. Je kan hen helpen en zelf onbelast een centje bijverdienen. Een win-win dus voor jou en je potentiële werkgever! Ontdek in deze blogpost alle voordelen van werken als flexi-jobber en wat voor bedrijven mensen zoals jij meer dan goed kunnen gebruiken.

Wat houdt een flexi-job in?


Heb je al eens van flexi-jobs gehoord? Dan weet je waarschijnlijk dat er verschillende definities en invullingen de ronde doen. Deze vrij nieuwe en voordelige vorm van tewerkstelling is namelijk (nog) niet voor iedereen even duidelijk. Wij klaren dit met plezier voor jou uit!

Het woord doet het al vermoeden: een flexi-job is in de eerste plaats een flexibele job. Zowel voltijdse en 4/5de werknemers als gepensioneerden kunnen een flexi-job aanvaarden. Je kan daarvoor terecht in al deze sectoren.


Flexi-jobs wonnen de afgelopen jaren enorm aan populariteit: steeds meer bedrijven nemen flexwerkende gepensioneerden in dienst om piekperiodes op te vangen.

De voordelen van een flexi-job voor gepensioneerden

Blijven werken als gepensioneerde? Na je pensioen opnieuw bij een werkgever aan de slag gaan? Waarom zou je dat doen?

Er zijn tientallen redenen om als flexi-jobber te starten. We sommen de belangrijkste even voor je op:

  • Kassa kassa. Wie werkt, krijgt een loon en moet dus belastingen betalen. Tenzij je een flexi-job invult, want dan is je nettoloon meteen gelijk aan je brutoloon. Een mooie extra zakcent bovenop je huidige loon of pensioen!
  • Je wil je pensioen natuurlijk niet verliezen. Als flexi-jobber hoef je daarvoor niet te vrezen. Wie een flexi-job invult, behoudt al zijn/haar sociale rechten en blijft in dezelfde belastingschaal.
  • Actieve gepensioneerden zijn bijzonder geliefd als flexi-medewerker. Veel bedrijven hebben namelijk een groot tekort aan mensen met de nodige maturiteit en ervaring en met een goede werkethiek.
  • Natuurlijk hebben flexi-jobs voor gepensioneerden ook een belangrijk sociaal aspect. Als je een van onze jobs invult, kom je vaker onder de mensen. Zo blijf je meteen veel langer jong!

Als Nestor ga je aan de slag als koerier, verkoper in supermarkten, magazijnier … Of in een tuincentrum, zoals Paul. Kortom: een Nestor heeft een gevarieerd leven en kan kiezen uit flexi-jobs in verschillende sectoren.

Ontdek hieronder het verhaal van Paul

 

Nestor: dé expert in flexi-jobs voor gepensioneerden

Nestor is het eerste en enige uitzendkantoor in Vlaanderen dat zich enkel focust op 60-plussers en gepensioneerden. We gaan voor jou op zoek naar flexi-jobs, maar ook naar interimopdrachten en zelfs naar vaste jobs bij bedrijven die motivatie en maturiteit belangrijker vinden dan leeftijd. Zij kunnen ondertussen al een beroep doen op meer dan 70.000 Nestors.

Nestor neemt je jobzorgen weg

Ga je als flexi-jobber aan de slag? We gaan je bij Nestor met open armen ontvangen. We nemen meteen ook al jouw kopzorgen over je flexi-job weg. Zo helpen wij je met:

  • De nodige paperassen. Wij nemen alle taken van de werkgever over en zorgen dus voor arbeidsovereenkomsten, contracten … Zo kan jij met een gerust hart aan het werk.
  • De wettelijke verplichtingen. Wij kennen alle regels rond werken als gepensioneerde en volgen eventuele nieuwe wetswijzigingen nauwgezet op.
  • Je uitbetaling. Wij betalen je iedere week uit en sturen onze factuur naar jouw opdrachtgever.

 

Gepensioneerd of 60-plussers? Schrijf je nu in op ons platform en solliciteer voor een flexi-job naar keuze. 

Schrijf je nu in