Op pensioen? Dan ben je allesbehalve afgeschreven van de jobmarkt. Integendeel: heel wat ondernemingen zijn op zoek naar een betrouwbare (tijdelijke of flexibele) werkkracht met de nodige maturiteit, flexibiliteit en uitstraling. Je kan hen helpen en meteen ook onbelast een centje bijverdienen.

Een win-win voor jou en je potentiële werkgever!

Ontdek meteen alle voordelen van werken als flexi-jobber, en welke bedrijven nog mensen zoals jij kunnen gebruiken.

Wat houdt een flexi-job in?

Heb je al eens van flexi-jobs gehoord? Dan weet je waarschijnlijk ook dat er heel veel verschillende definities en invullingen de ronde doen. Deze vrij nieuwe en voordelige vorm van tewerkstelling is namelijk (nog) niet voor iedereen even duidelijk. Wij verduidelijken dit met plezier even voor jou!

 

De naam doet het al vermoeden: een flexi-job is in de eerste plaats een flexibele job. Zowel voltijdse en 4/5de werknemers als gepensioneerden kunnen een flexi-job uitvoeren. Je kan hiervoor terecht in bepaalde sectoren:

 • voedingssector
 • zelfstandige kleinhandel
 • retail 
 • kappers 
 • schoonheidsverzorgers

Flexi-jobs wonnen de afgelopen jaren ook enorm aan populariteit: steeds meer bedrijven nemen flexwerkende gepensioneerden in dienst om druktes op te vangen.

De voordelen van een flexi-job voor gepensioneerden

Extra werken als gepensioneerde? Na je pensioen opnieuw aan de slag bij een werkgever? Waarom zou je dat doen?

Er zijn tientallen redenen om te starten als flexi-jobber. We sommen de belangrijkste even voor je op:

 • First things first. Wie werkt, krijgt een loon. Maar wie een loon krijgt, moet belastingen betalen. Tenzij je een flexi-job invult, want dan is je nettoloon meteen gelijk aan je brutoloon. Een mooie extra zakcent bovenop je huidig loon of pensioen!
 • Je wil je pensioen natuurlijk niet verliezen. Als flexi-jobber hoef je hiervoor niet te vrezen. Iemand die een flexi-job invult, behoudt al zijn/haar sociale rechten en blijft in dezelfde belastingsschaal.
 • Actieve gepensioneerden zijn bijzonder geliefd als flexi-medewerker. Bedrijven hebben namelijk nood aan iemand met de nodige maturiteit, ervaring en werkethiek.
 • Natuurlijk is er ook het sociale aspect van flexi-jobs voor gepensioneerden. Wanneer je één van onze jobs invult, kom je vaker onder de mensen. Zo blijf je meteen ook eeuwig jong!

Als Nestor ga je aan de slag als koerier, verkoper in supermarkten, magazijnier, … Of zelfs in een tuincentrum, zoals Paul!

Kortom: een Nestor heeft een gevarieerd werkleven en kan kiezen uit flexi-jobs in verschillende sectoren.

Nestor: Expert voor flexi-jobs voor gepensioneerden

Nestor is het eerste en enige uitzendkantoor in Vlaanderen dat zich enkel focust op 50-plussers en gepensioneerden. We gaan voor jou op zoek naar flexi-jobs, maar ook interimopdrachten en zelfs vaste jobs bij bedrijven die motivatie en en maturiteit belangrijker vinden dan leeftijd. Deze bedrijven kunnen ondertussen al rekenen op meer dan 30 000 Nestors!

Nestor neemt je jobzorgen weg

Aan de slag als flexi-jobber? Dan ontvangen we je bij Nestor met open armen. We nemen meteen ook al jouw kopzorgen over een flexi-job weg. Zo helpen wij je met:

 1. De nodige paperassen. Wij nemen alle taken van een werkgever over, en zorgen dus voor arbeidsovereenkomsten, contracten, … zodat je met een gerust hart aan de slag kan!
 2. De wettelijke verplichtingen. Wij kennen alle regels rond werken als gepensioneerde, en volgen nieuwe wetswijzigingen nauwgezet op.
 3. Je uitbetaling: wij betalen je iedere week uit, en sturen onze factuur naar jouw opdrachtgever.

Gepensioneerd? Ontdek meteen onze flexi-jobs.

Contributor
Comments to: Werken als gepensioneerde? Ontdek flexi-jobs!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.