Skip to content
Hulp nodig in je tuincetrum of doe-het-zelfzaak?

Hulp nodig in tuincentra of doe-het-zelfzaak? Denk aan gepensioneerden


Toen het Nationaal Crisiscentrum tegen het einde van de eerste coronalockdown besliste dat tuincentra en doe-het-zelfzaken de deuren mochten heropenen, was het plots alle hens aan dek. Iedereen wou natuurlijk in de beste omstandigheden de eerste klanten kunnen ontvangen. Maar aangezien de scholen nog gesloten waren, drong er zich een acuut personeelstekort op. Gelukkig had Nestor een goede oplossing voorhanden.

Gepensioneerden aan de slag in tuincentra en doe-het-zelfzaken

De afgelopen jaren kozen steeds meer tuincentra en doe-het-zelfzaken voor gepensioneerde medewerkers. Een heel logische zet, aangezien zij heel wat grote troeven bezitten. Wij lichten in deze blogpost de belangrijkste even toe. 

1. Ze werken (met plezier) in het weekend

Heel wat gepensioneerden zijn echt wel tuk op een interessante tijdsbesteding. Sinds de kinderen het huis uit zijn, hebben ze weer zeeën van tijd. Als jij hen een interessante bezigheid kan bieden, komen onze Nestors dan ook met de glimlach werken. Zélfs in het weekend!

Ontdek het verhaal van Paul, die twee dagen per week bij Tuincenter Defever in Gistel werkt:

Pauls verhaal bij Tuincenter Defever

2. Ze zijn een garantie op degelijkheid en betrouwbaarheid

Gepensioneerden dragen betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Die kwaliteitsstempel drukken ze door in de service die ze bieden. Ze beseffen namelijk heel goed dat jouw klanten recht hebben op het allerbeste advies. 

3. Ze weten hoe belangrijk klantentevredenheid is

Klantentevredenheid is een van de belangrijkste succesfactoren van ieder tuincenter en elke doe-het-zelfzaak. Gepensioneerden hebben veel ervaring en staan de klanten met plezier te woord. Sterker: ze spreken hen aan in hun taal, voelen perfect aan wat de mensen nodig hebben en zorgen zo voor een tevreden cliënteel.

4. Ze zijn van alle markten thuis ...

Handige Harry LouisLouis, een echte Handige Harry

… en zeker ook die van jou! Gepensioneerden hebben tenslotte heel wat levenservaring. Velen van hen hebben groene vingers en zijn ook nog eens onvervalste klussers. Tal van onze Nestors hebben een uitgebreide kennis van planten en zijn volleerde Handige Harry’s. Dat komt in jouw zaak gegarandeerd goed van pas.

5. Ze zijn een goedkope aanvulling op je vaste medewerkers

Alleen maar voordelen, daar hangt ongetwijfeld een stevig prijsplaatje aan vast? Integendeel! Onder het flexi-jobstatuut kan je uiterst voordelig gepensioneerden inschakelen. Zo hou je de personeelskost binnen de perken, gun je je vaste krachten een werkbaar rooster, zorg je voor continuïteit in je zaak en garandeer je je klanten in alle omstandigheden de best mogelijke service. Bovendien laat de naam het al vermoeden: dankzij het flexi-jobstatuut kan je rekenen op een maximale flexibiliteit. 

 

Niets dan voordelen dus!

Onze Nestors zijn in principe niet op zoek naar een fulltime job, maar kiezen resoluut voor flexibel werk. Iets waar ze voldoening uit halen en hun ervaring in kwijt kunnen. We zetten de onmiskenbare voordelen die daar voor jou aan vasthangen nog even kort op een rijtje: 

  • Flexibel. Een lastminute-oproep of heb je slechts enkele uurtjes versterking nodig? Onze Nestor is al onderweg, ook buiten de weekends. 
  • Betrouwbaar. Levenservaring genoeg te koop. Op onze Nestors kan je rekenen én ze kunnen met mensen om. 
  • Plichtsbewust. Nee, onze Nestors lopen er de kantjes niet af. Ze engageren zich zelfs het liefst op lange termijn en ‘zien’ ook werk.

Kortom, gepensioneerden kunnen absoluut een efficiënte oplossing zijn om pieken in tuincentra en doe-het-zelfzaken op te vangen.

 

Benieuwd naar welke profielen we zoal hebben? Stuur je vacature door of neem een kijkje in onze database.

Neem een kijkje in onze database