Gisteren werd door het crisiscentrum beslist dat tuincentra en doe-het-zelfzaken heropenen vanaf zaterdag. Momenteel is het dan ook alle hens aan dek om dit weekend opnieuw de eerste klanten te ontvangen.

Er dringt zich echter een personeelstekort op aangezien de scholen alvast gesloten blijven tot 3 mei. Dit alles heeft een impact op de service die je aan je klanten wil bieden, en moet dus dringend aangepakt worden.

Gelukkig hebben wij de oplossing voorhanden:

Gepensioneerden in tuincentra en doe-het-zelfzaken.

De afgelopen jaren kozen steeds meer tuincentra en doe-het-zelfzaken voor gepensioneerde medewerkers. Dat is een logische zet, aangezien gepensioneerde werkkrachten heel wat voordelen met zich meebrengen. Wij lichten de belangrijkste voordelen even voor je toe. 

1. Ze werken (met plezier) in weekends

Heel wat gepensioneerden zijn op zoek naar een interessante tijdsbesteding. De kinderen zijn immers ondertussen het huis uit en er zijn opnieuw zeeën van tijd. Wanneer jij hen een interessante tijdsbesteding kan aanbieden, komen onze Nestors met de glimlach werken… zélfs tijdens de weekends!

Ontdek het verhaal van Paul die twee dagen per week werkt bij Tuincenter Defever in Gistel:

Paul zijn verhaal bij Tuincenter Defever

2. Ze zorgen voor degelijkheid en betrouwbaarheid

Gepensioneerden dragen betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Die kwaliteitsstempel drukken ze door in de service die ze bieden. Ze willen dat jouw klanten naar huis gaan met het beste product en advies dat jij te bieden hebt. 

3. Ze dragen klanttevredenheid hoog in het vaandel

Klanttevredenheid is één van de belangrijkste succesfactoren van ieder tuincenter en doe-het-zelfzaak. Gepensioneerden hebben heel wat ervaring en staan klanten met plezier te woord. Sterker zelfs: ze spreken jouw klanten aan in hun taal, voelen perfect aan wat mensen nodig hebben en zorgen zo voor tevreden klanten!

4. Ze zijn van alle markten thuis…

Louis de handige Harry
Louis, een echte handige Harry

… en zeker van de jouwe! Gepensioneerden hebben tenslotte heel wat levenservaring. Hun hobby is tuinieren en vele onder hen zijn echte klussers. Er zijn verschillende Nestors met een uitgebreide kennis van planten of volleerde handige Harry’s . Dat komt gegarandeerd goed van pas in uw zaak.

5. Een goedkope aanvulling op vaste medewerkers

Alleen maar voordelen, daar staat dus zeker een heuse kostprijs tegenover? Integendeel.

Onder flexi-jobstatuut kun je uiterst voordelig en flexibel een gepensioneerde inschakelen. Zo gun je je vaste krachten een werkbaar rooster, ontlast je je medewerkers, garandeer je continuïteit en zorg je voor een topservice voor je klanten. 

Daarbovenop doet de naam het al vermoeden: het flexi-jobstatuut is ontzettend flexibel. Zo hou je én de personeelskost binnen de perken én kan je rekenen op flexibiliteit. 

Niets dan voordelen 

Onze Nestors zijn niet op zoek naar een fulltime job, maar kiezen resoluut voor een flexibele job. Een job waar ze voldoening uit halen en hun ervaring in kunnen aanwenden. We zetten de voordelen nog even kort op een rijtje:

  • Flexibiliteit: Een last minute oproep, event of slechts enkele uurtjes versterking nodig? Onze Nestor is al onderweg, ook buiten de weekends. 
  • Betrouwbaarheid: Levenservaring te koop. Op onze Nestors kan je rekenen én ze kunnen met mensen om. 
  • Plichtsbewustheid: Nee, onze Nestors lopen er de kantjes niet af. Ze engageren zich op lange termijn en ‘zien’ werk

Gepensioneerden kunnen dus een efficiënte oplossing zijn bij het opvangen van de piek bij het heropenen van tuincentra en doe-het-zelfzaken.

Contributor
Comments to: Hulp nodig bij de heropening van je tuincentrum🌱 of doe-het-zelfzaak 🔨?Gepensioneerden helpen je

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.