Skip to content
Flexijob gepensioneerde

Een flexi-jobber in dienst nemen: al eens aan een gepensioneerde gedacht?


Ook in jouw onderneming gaat het er geregeld hevig aan toe. Tijdelijke versterking is dan absoluut geen overbodige luxe. Maar natuurlijk wil je graag iemand op wie je voor de volle 100% kan rekenen en die de nodige maturiteit en uitstraling bezit. Wel, heel wat gepensioneerden beantwoorden perfect aan dat plaatje. Dat maakt van hen de geknipte persoon om jouw flexi-job in te vullen.

Ontdek in deze blogpost waarom je onderneming een gepensioneerde als flexi-jobber kan inzetten en wat daar de voordelen van zijn!

Wat is een flexi-job?

Flexi-jobs zijn toegankelijk voor zowel gepensioneerden als voor werknemers met een voltijdse of 4/5de job. Flexi-jobbers kunnen in diverse sectoren aan de slag, waaronder voeding, de zelfstandige kleinhandel, warenhuizen, kappers en retail. Dit type tewerkstelling biedt voor flexi-jobbers bovendien heel wat voordelen: hun bruto- en nettoloon zijn hetzelfde, ze komen nooit in een hogere belastingschaal én ze behouden al hun sociale rechten.

Kortom: flexi-jobs zijn ideaal voor gepensioneerden die graag een centje willen bijverdienen. Een win-win dus voor jou én je werkkracht.

Gepensioneerden in dienst

De meerwaarde van een gepensioneerde in een flexi-job? Die is bijzonder groot! We sommen de belangrijkste voordelen van dit type werknemer even voor je op:

  • De meeste Nestors werken omdat ze het willen, niet omdat het moet. Ze zijn dan ook bijzonder gedreven en zetten alles op alles om je tevreden te stellen.
  • Gepensioneerde flexi-jobbers verkiezen een samenwerking op lange termijn. Je kan dus rekenen op een trouwe werkkracht en een vertrouwd gezicht.
  • Een betrouwbare medewerker vinden is niet altijd even gemakkelijk. Een gepensioneerde heeft de nodige maturiteit, uitstraling, ervaring en werkethiek om jouw opdrachten tot een goed einde te brengen.
  • De naam doet het al vermoeden: flexi-jobbers zijn flexibel. Je kan een gepensioneerde flexi-jobber bovendien gedurende meerdere dagen inschakelen om een piekperiode op te vangen. 
  • En last but not least: een gepensioneerde in dienst is een pak goedkoper dan andere vormen van arbeid. Je haalt dus betrouwbare en gemotiveerde werknemers in huis tegen een lagere kost .

Onze Nestors voeren verschillende taken uit in allerhande sectoren. Ze brengen leveringen op tijd ter bestemming, zijn een sterke administratieve hulp, springen bij in magazijnen, verkopen jouw producten in winkels …  Of ze schieten te hulp in een tuincentrum.

Nestor: de expert in flexi-jobs voor gepensioneerden

Nestor is het enige uitzendkantoor voor gepensioneerden in Vlaanderen. We zorgen voor flexi-jobs, maar ook interimopdrachten en zelfs vaste jobs bij bedrijven waar motivatie en maturiteit zwaarder doorwegen dan leeftijd. Onze meer dan 30.000 Nestors staan dag in dag uit klaar voor bedrijven in uiteenlopende sectoren.

Een gepensioneerde laten starten via Nestor

Is het tijd om een gepensioneerde in te schakelen in een flexi-job? Dan helpen we jou met de selectie en de administratieve afhandeling. Wij staan in voor:

  • De nodige overeenkomsten, waaronder een raamovereenkomst met alle details van de tewerkstelling.
  • Het arbeidscontract. Gaat een flexi-jobber bij jou aan de slag? Dan zorgen wij voor de schriftelijke arbeidsovereenkomst.
  • De aangifte. De laatste stap in het inschrijvingsproces: de Dimona-aangifte. Daarna kan jouw flexi-jobber echt van start.
  • Geen stress rond de verloning: wij zorgen voor de loonsverwerking, betalen jouw flexi-jobber iedere week uit en sturen jou daarna de factuur.

Je kan dus rekenen op een volledige ontzorging!

Benieuwd naar welke profielen we zoal hebben? Stuur je vacature door of neem een kijkje in onze database.

Neem een kijkje in onze database