Het gaat er soms hevig aan toe in jouw onderneming. Tijdelijke versterking is op zo’n moment absoluut geen overbodige luxe. Natuurlijk wil je iemand waarop je voor de volle 100% kunt rekenen, met de nodige maturiteit en uitstraling. Op zo’n moment is een gepensioneerde ideaal om jouw flexi-job in te vullen.

Ontdek waarom je onderneming een gepensioneerde als flexi-jobber kan inzetten en wat de voordelen hiervan zijn!

Wat is een flexi-job?

Laten we eerst en vooral beginnen bij het begin. Als werkgever of HR-verantwoordelijke heb je de term ‘flexi-job’ vast en zeker al eens horen waaien. Toch doen er heel wat verschillende definities over dit nieuwe en voordelige statuut van tewerkstelling de ronde.

Flexi-jobs zijn geschikt voor zowel gepensioneerden als voor voltijdse of 4/5de werknemers. ‘Flexi-jobbers’ zijn in verschillende sectoren meer dan welkom, zoals voeding, zelfstandige kleinhandel, warenhuizen, kappers en retail. Dit type tewerkstelling biedt voor flexi-jobbers heel wat voordelen: hun bruto- en nettoloon zijn hetzelfde, ze komen nooit in een hogere belastingschaal én ze behouden al hun sociale rechten.

Kortom: flexi-jobs zijn ideaal voor gepensioneerden die graag een centje willen bijverdienen. Een win-win voor jou én je werkkracht.

Benieuwd waarmee onze flexi-jobbers jou helpen?

Gepensioneerden in dienst

De meerwaarde van een gepensioneerde in een flexi-job? Die is bijzonder groot! We sommen de belangrijkste voordelen van dit type werknemer even voor je op:

  • De meeste Nestors werken omdat ze het willen, niet omdat het moet. Ze zijn dus bijzonder gedreven en zetten alles op alles om hun flexi-job in jouw bedrijf te behouden.
  • Gepensioneerde flexi-jobbers willen samenwerken op lange termijn. Je kan dus rekenen op een trouwe werkkracht en vertrouwd gezicht.
  • Een betrouwbare medewerker vinden is niet altijd even gemakkelijk. Een gepensioneerde heeft de nodige maturiteit, uitstraling, ervaring en werkethiek om jouw opdrachten tot een goed einde te brengen.
  • De naam doet het al vermoeden: flexi-jobbers zijn flexibel. Je kunt een gepensioneerde flexi-jobber daarbovenop meerdere dagen inschakelen om piekmomenten op te vangen. 
  • En last but not least: een gepensioneerde in dienst is een pak goedkoper dan andere vormen van arbeid. Je haalt dus betrouwbare en gemotiveerde werknemers tegen een lagere kost in huis.

Onze Nestors voeren verschillende taken uit in allerhande sectoren. Ze brengen leveringen op tijd op hun bestemming, zijn een sterke administratieve hulp, springen bij in magazijnen, verkopen jouw producten in winkels, …  Of ze schieten ter hulp in een tuincentrum.

Nestor: Expert in flexi-jobs voor gepensioneerden

Nestor is het enige uitzendkantoor voor gepensioneerden in Vlaanderen. We zorgen voor flexi-jobs, maar ook interimopdrachten en zelfs vaste jobs bij bedrijven waar motivatie en maturiteit belangrijker zijn dan leeftijd. Onze meer dan 30.000 Nestors staan dag in, dag uit klaar voor bedrijven in uiteenlopende sectoren.

Een gepensioneerde laten starten via Nestor

Tijd om een gepensioneerde in te schakelen in een flexi-job? Dan helpen we je met de selectie en de administratieve afhandeling. Wij zorgen voor:

  • De nodige overeenkomsten. Een raamovereenkomst met alle details van tewerkstelling.
  • Het arbeidscontract. Gaat een flexi-jobber van start? Dan zorgen wij voor de schriftelijke arbeidsovereenkomst.
  • De aangifte. Een laatste stap in het inschrijvingsproces: de Dimona-aangifte. Na het indienen van deze aangifte kan jouw flexi-jobber van start.
  • Geen stress rond verloning: wij zorgen voor loonsverwerking, betalen jouw flexi-jobber iedere week uit en sturen jou daarna de factuur.

Je kan dus rekenen op volledige ontzorging!

Een gepensioneerde als flexi-jobber in jouw onderneming?

Contributor
People reacted to this story.
Show comments Hide comments
Comments to: Een flexi-jobber in dienst? Denk aan een gepensioneerde!
Write a response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.