Skip to content
5 must-haves voor werkzoekende 50-plussers

Smartwatch of social media: 5 must-haves voor werkzoekende 60-plussers


Een tijd geleden kopte De Standaard: “Vlaanderen moet inzetten op groepen met een lagere arbeidsdeelname om haar doelstellingen te behalen.” Die groepen bestaan onder andere uit 60-plussers en gepensioneerden.

“Het bedrijf dat een administratief bediende zoekt om enkel nog dossiers te klasseren, bestaat niet meer. Vandaag moeten kandidaten begrijpen hoe de softwaresystemen voor onder meer voorraadbeheer en facturatie werken. Online is er, bijvoorbeeld via YouTube en podcasts, een gigantische bron aan kennis beschikbaar om ‘al googelend’ op een heel laagdrempelige manier bij te leren.”

Nicolas Moerman, mede-oprichter van Nestor, in Het Laatste Nieuws

Betekent dat dat je met AirPods naar een sollicitatiegesprek moet? Niet noodzakelijk. Wij sommen hieronder 5 technologische hulpmiddelen op die je wél sneller aan een nieuwe job kunnen helpen. 

1. Tijd voor Instagram 

Een Facebookprofiel is vandaag de dag onmisbaar. Maar heb je ook al eens aan een Instagram-account gedacht? Dat visuele netwerk is de afgelopen jaren geëvolueerd naar hét must-be platform voor moderne 60’ers. Daar mag jij dus zeker niet ontbreken.

Toch liever iets serieuzer? Vertaal je papieren cv naar een LinkedIn-profiel. Als je daar je ervaring toelicht, scoor je bij een sollicitatieprocedure gegarandeerd heel wat pluspunten.

2. Apps, apps, apps

Een smartphone is een must-have voor moderne 60-plussers en gepensioneerden. Je kan tal van makkelijke en interessante apps installeren. Er is tegenwoordig namelijk een app voor … alles! Neem dus zeker eens een kijkje in de app-hitlijsten voor Android of iPhone. Ze maken je leven makkelijker en zorgen ervoor dat jij je digitale handigheid kan aantonen. (En dankzij de banking app hou jij een oog op je extra inkomsten!)

3. FaceTime of Whatsappen? 

Even bellen met je nieuwe werkgever? Vervang je klassieke vaste lijn door FaceTime en Skype. Een video-call is gratis, gaat vlugger en is voor beide partijen een stuk aangenamer.

Wil je liever een berichtje sturen? Dat doe je makkelijk via Whatsapp. Je verstuurt snelle updates, maakt groepen aan en zorgt ervoor dat de communicatie vlotter verloopt.

4. Op sollicitatiegesprek met Waze

Tijdig op je sollicitatiegesprek? Dan zijn Waze en Google Maps echte must-haves. Je krijgt real-time updates, hebt zicht op de files en kan perfect inschatten wanneer je zal aankomen. Veel handiger dan een klassieke GPS!

5. Ga mee met je tijd: een smartwatch 

Wil je echt mee met de tijd? Draag dan zeker een smartwatch tijdens je sollicitatiegesprek. Een intelligent uurwerk laat zien dat jij perfect mee bent met de digitale revolutie. 

Oh ja: een smartwatch is niet alleen een leuk hebbeding. Je kan er ook muziek mee afspelen, op het internet surfen, je hartslag monitoren … en uiteraard ruim op tijd komen! 😉

Tip voor gevorderden: Slimmer noteren

moleskine-smart-pen-5

De tablet is veruit het innovatiefste product van het afgelopen decennium. Dat is ook niet meer dan logisch: een tablet geeft je snel toegang tot het internet, je mails en talloze apps. Het is bovendien een ideaal gadget tijdens je sollicitatie. Je kan hem gebruiken om notities te nemen en bepaalde zaken te tonen.

Verkies je toch nota’s op papier? Dan kan je voor een smartpen kiezen. Je laat dan meteen ook zien hoe je het beste uit het verleden en moderne technologie weet samen te brengen. Dat is gegarandeerd een pluspunt!

Smartwatch aan en klaar voor de sollicitatie? Schrijf je in en ontdek de verschillende vacatures. 

Inschrijven