Enkele dagen geleden kopte De Standaard: “Vlaanderen moet inzetten op groepen met een lagere arbeidsdeelname om haar doelstellingen te behalen.” Die groepen bestaan onder andere uit 50-plussers en gepensioneerden. 

📰Nestor in de krant: Dit weekend in De Standaard een artikel over onze Nestor Guy Steylemans die een job binnen de…

Geplaatst door Nestor – uitzendkantoor voor 50+ op Maandag 6 januari 2020

“Het bedrijf dat een administratief bediende zoekt die enkel nog dossiers klasseert, bestaat niet meer. Kandidaten moeten begrijpen hoe de softwaresystemen voor bijvoorbeeld voorraadbeheer en facturatie werken. Online is er, bijvoorbeeld via YouTube en podcasts, al een gigantische bron aan kennis beschikbaar om ‘al googelend’ op een heel laagdrempelige manier bij te leren.”

Nicolas Moerman, mede-oprichter van Nestor, in Het Laatste Nieuws

Betekent dat dat je met AirPods naar een sollicitatiegesprek moet? Niet noodzakelijk. Wij sommen 5 technologische hulpmiddelen op die je sneller aan een nieuwe job kunnen helpen. 

1. Tijd voor Instagram

Een Facebookprofiel is vandaag de dag onmisbaar! Maar… heb je ook al eens aan een Instagram-account gedacht? Dit visuele netwerk is de afgelopen jaren geëvolueerd naar het must-be platform voor moderne 50’ers. Daar mag jij dus zeker niet ontbreken. 

via GIPHY

Toch liever iets serieuzer? Vertaal je papieren cv in dat geval naar een LinkedIn-profiel. Wanneer je daar je ervaring toelicht, scoor je heel wat pluspunten bij een sollicitatieprocedure. 

2. Apps, apps, apps

Een smartphone is een must-have voor moderne 50-plussers en gepensioneerden. Op die smartphones staan tal van makkelijke en interessante apps. Er is namelijk een app voor… alles! Neem dus zeker eens een kijkje in de app-hitlijsten voor Android of iPhone. Ze maken je leven makkelijker en zorgen ervoor dat jij je digitale handigheid kunt aantonen. (En dankzij de banking app hou jij je extra inkomsten onder controle!)

3. FaceTimen of Whatsappen? 

Even bellen met je nieuwe werkgever? Vervang je klassieke vaste lijn door FaceTime en Skype. Een video-call is gratis, sneller en aangenamer voor beide partijen. 


Wil jij liever een snel berichtje sturen? Dat doe je makkelijk via Whatsapp. Je verstuurt snelle updates, maakt groepen aan en zorgt ervoor dat communicatie vlotter verloopt. 

4. Op sollicitatiegesprek met Waze

Op tijd op je sollicitatiegesprek? Dan zijn Waze en Google Maps echte must-haves. Je krijgt real-time updates, hebt zicht op de files en kan inschatten wanneer je aankomt. Veel handiger dan een gewone GPS!

5. Ga mee met je tijd: een smartwatch

Wil je echt mee met de tijd? Draag dan zeker een smartwatch tijdens je sollicitatiegesprek. Een intelligent uurwerk laat zien dat jij een eigentijdse persoon bent die perfect mee is met de digitale revolutie. 

via GIPHY

Oh ja: een smartwatch is overigens niet alleen een leuk hebbeding. Je kan er ook muziek op afspelen, mee surfen op het internet, je hartslag mee monitoren… en uiteraard de tijd op zijn! 😉

Tip voor gevorderden: Slimmer noteren

De tablet is het meest innovatieve product van het afgelopen decennium. Dat is ook niet meer dan logisch: een tablet geeft je snel toegang tot het internet, je mails en talloze apps. Het is hierdoor ook een ideaal gadget tijdens je sollicitatie. Je kan hem gebruiken om notities te nemen en dingen te laten zien.

Verkies je toch nota’s op papier? Dan kan je kiezen voor een smart pen. Je laat dan meteen ook zien hoe je het beste uit het verleden en moderne technologie samenbrengt. Dat zijn gegarandeerd pluspunten!

Smartwatch aan en klaar voor de sollicitatie? 

Contributor
Comments to: Smartwatch, Insta-story of Waze: 5 must-haves voor werkzoekende 50-plussers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.