Skip to content
Flexibele schil

4 redenen waarom je moet inzetten op een flexibele schil


Ook in de voeding en de groothandel zijn het moeilijke tijden. Als essentiële sectoren zijn ze altijd verder blijven draaien, maar uiteraard zijn ze zelf evenmin immuun voor corona. Gevolg: werknemers vallen uit, terwijl het alle hens aan dek is om de bevoorrading op peil te houden.

Heel wat werkgevers schreeuwen dan ook om extra personeel om deze piekperiode te kunnen opvangen. Zo maakt de coronacrisis ons meer dan ooit pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is om in te zetten op een flexibele schil.

Waarom een flexibele schil crucialer dan ooit is? 

Ondernemen in onzekere tijden is niet evident. Een goed doordacht personeelsbeleid met een flexibele schil, die afhankelijk van de drukte kan worden ingezet, lost echter al heel wat op. Zo zit je niet met een torenhoge personeelskost opgescheept als het eens wat minder gaat. Pieken en dalen zijn nu eenmaal typisch aan de voedingssector.  

Het belang van een flexibele schil, bestaande uit gemotiveerde medewerkers, kan dan ook niet genoeg onderstreept worden. Dit zijn voor ons alvast de grootste voordelen:

 • Ideaal om piekperiodes en ziektes op te vangen
  Zieken, een onverwachte drukte of een langdurig afwezige? Met je flexibele schil vang je dat probleemloos op. Flexibele krachten laten je toe om op elk moment haarfijn in te spelen op de marktvraag. Je houdt je personeelskost onder controle en steekt een tandje bij wanneer dat nodig is.
 • Je haalt bijkomende expertise in huis
  Bepaalde projecten vragen om bijkomende expertise. Per project breng je de juiste knowhow binnen in je bedrijf. Met hun kennis en drive zijn experts de perfecte tijdelijke aanvulling van je team. 
 • Snel inzetbaar
  Je flexibele schil is snel inzetbaar. Je externe medewerkers kennen het bedrijf en bieden onmiddellijk meerwaarde. Telkens wanneer dat nodig is.
 • Inspelen op onzekere tijden
  De toekomst oogt onzeker en de recessie is een feit. Een flexibele schil geeft je de kans om snel te schakelen. Zo houd je de kosten onder controle, zonder het rendement te drukken. Het laat je toe beter en sneller in te spelen op onzekere marktomstandigheden.

Gepensioneerden? De ideale basis van je flexibele schil!

Er zijn uiteraard verschillende opties om vorm te geven aan je flexibele schil. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je op die tijdelijke versterking kan rekenen als het er echt op aankomt en dat ze snel inzetbaar is. Wanneer het er stevig aan toegaat, zijn maturiteit en betrouwbaarheid essentieel. Enter onze Nestors! Gepensioneerden hebben als onderdeel van een flexibele schil namelijk sowieso heel wat troeven. Zo zijn ze: 

 • Gemotiveerd: Ze werken omdat ze willen, niét omdat ze moeten

 • Loyaal: Trouw is deze generatie zeker. Ze denkt op lange termijn en wil zich voor langere tijd aan je bedrijf binden

 • Betrouwbaar: Uitstraling, beroepseer en maturiteit. Het zijn maar 3 eigenschappen waar gepensioneerden garant voor staan.

 • Flexibel: De kinderen zijn het huis uit, er zijn geen verplichtingen meer, er is tijd. Gepensioneerden kunnen dan ook snel inspringen als dat nodig is.

 • Betaalbaar: Een gepensioneerde inschakelen onder het flexi-jobstatuut is zeer voordelig.

Benieuwd naar welke profielen we zoal hebben? Stuur je vacature door of neem een kijkje in onze database.