Het zijn moeilijke tijden, ook in de voedingssector en bij groothandels. Als essentiële sector blijven ze verder draaien, maar worden ook getroffen door Corona. Werknemers vallen uit, terwijl het alle hens aan dek is om de bevoorrading te voorzien.

Heel wat werkgevers schreeuwen dan ook om personeel om deze piekperiode op te vangen. Daarom is het belangrijk om tijdens en na de coronacrisis in te zetten op een flexibele schil.

Waarom een flexibele schil belangrijker is dan ooit? 

Ondernemen in onzekere tijden is niet evident. Een goed doordacht personeelsbeleid met een flexibele schil die afhankelijk van de drukte ingezet kan worden, lost echter al heel wat op. Zo zit je niet opgescheept met een torenhoge personeelskost, moest het eens wat minder gaan. Pieken en dalen zijn nu eenmaal typisch aan de voedingssector.  

Het belang van een flexibele schil bestaande uit gemotiveerde medewerkers kan niet genoeg onderstreept worden. We halen graag de belangrijkste voordelen aan:

 1. Piekperiodes en ziektes opvangen
  Zieken, onverwachte drukte of iemand die lange tijd afwezig is? Met je flexibele schil vang je dit probleemloos op. Flexibele krachten laten je toe in te spelen op de marktvraag. Je houdt je personeelskost onder controle en steekt een tandje bij wanneer nodig.
 2. Bijkomende expertise in huis halen
  Bepaalde projecten vragen om bijkomende expertise. Per project breng je de juiste expertise binnen in je bedrijf. Met hun kennis en drive vormen ze de perfecte tijdelijke toevoeging aan je team. Experts maken het verschil.
 3. Snel inzetbaar
  Je flexibele schil is snel inzetbaar. Ze kennen het bedrijf, de werking en bieden onmiddellijk meerwaarde. Telkens wanneer het nodig is.
 4. Inspelen op onzekere tijden
  De toekomst oogt onzeker en de recessie is een feit. Met een flexibele schil schakel je snel op en af. Zo houd je de kosten onder controle, zonder het rendement te drukken. Het laat je toe beter en sneller in te spelen op onzekere marktomstandigheden.

Gepensioneerden? De ideale basis van je flexibele schil.

Er zijn uiteraard verschillende opties om vorm te geven aan je flexibele schil. Belangrijk daarbij is natuurlijk dat je op deze mensen moet kunnen rekenen als het erop aankomt en dat ze snel inzetbaar zijn. Wanneer het er stevig aan toe gaat zijn maturiteit en betrouwbaarheid essentieel. Enter onze Nestors. Gepensioneerden hebben immers heel wat troeven als onderdeel van een flexibele schil. Zo zijn ze: 

 • Gemotiveerd: Ze werken omdat ze willen, niet omdat ze moeten
 • Loyaal: Trouw is deze generatie zeker. Ze denken op lange termijn en willen
  zich voor langere tijd aan je bedrijf binden
 • Betrouwbaar: Uitstraling, beroepseer en maturiteit. Het zijn maar 3 eigenschappen waar gepensioneerden garant voor staan. 
 • Flexibel: De kinderen zijn het huis uit, er zijn geen verplichtingen meer, er is tijd. Gepensioneerden kunnen dan ook snel inspringen als het nodig is. 
 • Betaalbaar: Een gepensioneerde inschakelen onder het flexi-jobstatuut is voordelig.

Case in kijker: Vawi & Foodbag

Supply chain in handen van gepensioneerden

Hoe het in deze onzekere tijden ook kan? Dat bewijzen Vawi, de groothandel kwalitatieve voedingsproducten uit Antwerpen en Foodbag, de Belgische kookbox.

Voorbeelden van inventief ondernemerschap en inspelen op onvoorziene situaties. En laat Nestor met zijn jong gepensioneerden daar nu net in ondersteunen. De wekelijkse Foodbag is voor heel wat gezinnen een begrip geworden. Het zijn dan ook drukke tijden voor Vawi, het bedrijf verantwoordelijk voor de samenstelling van de boxen .

Onze Nestors houden het bedrijf mee draaiende. Ze zijn er aan de slag als orderpicker of verpakken zoals Marianne, de boxen. Met een poule van meer dan 60 Nestors kunnen ze bij Vawi op beide oren slapen: er zijn altijd medewerkers beschikbaar. Onze flexi-jobbers springen in wanneer het nodig is.

Walter maakt deel uit van de flexibele schil bij Vawi
Walter maakt deel uit van de flexibele schil bij Vawi

Na de productie is het tijd om de maaltijdboxen te leveren. Meer dan 80 Nestors zijn bij Foodbag aan de slag en staan garant voor het afleveren van de maaltijdboxen. Bij Foodbag houden ze met onze flexi-jobbers de leveringen in eigen beheer en hebben ze ook vat op die laatste meter en dat geweldige gevoel aan de voordeur. 

👨‍🎤👩‍🎤 Onze Helden van Nestor – uitzendkantoor voor 50+ bezorgen gisteren en vandaag weer duizenden maaltijdboxen van…

Geplaatst door Nestor – uitzendkantoor voor 50+ op Maandag 30 maart 2020
Dat leverde de voorbije weken dan ook leuke reacties op via sociale media

Onze Nestors doen hun job immers met de glimlach. Het gevolg? Tevreden medewerkers, een verhoogde klanttevredenheid, een stevige kostenbesparing en een fikse efficiëntiewinst

Waarom Nestor?

Simpel, we zijn gespecialiseerd in flexi-jobs voor gepensioneerden. Als enige uitzendkantoor in België leggen we ons toe op deze doelgroep. Wij zetten dagdagelijks gepensioneerden in als uitzendkrachten en flexi-jobbers. Meer dan 30.000 gepensioneerden telt ons bestand en daarvan staat er een groot deel te springen om in de voedingssector en groothandel aan de slag te gaan.

Wil ook jij profiteren van de maturiteit, ervaring, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onze Nestors? Dan vind je hier alvast bijkomende info en geef ons zeker een seintje. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Contributor
Comments to: De arbeidsmarkt na de coronacrisis, 4 redenen waarom je moet inzetten op een flexibele schil.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.