Skip to content

Deze 4 soft skills gaan niet met pensioen


Motivatie, maturiteit, een goed humeur en charisma gaan niet met pensioen, integendeel, ze maken juist het onderscheid tussen een Nestor en andere uitzendkrachten. Het zijn vaardigheden die deze doelgroep uitermate interessant maakt voor werkgevers. We leggen je graag uit waarom.

Motivatie gaat niet met pensioen.

Motivatie is één van de dragers van de mindset bij onze 60-plussers. Ze hebben nog geen zin om thuis voor de tv te zitten, maar zijn op zoek naar een leuke bijverdienste. Nestors willen werken en dat onderscheidt hen van jonge werkkrachten die vaak moeten werken. Ze zijn de ideale toevoeging voor jouw team en vaak zijn ze zelfs overqualified voor de job die ze doen, wat toont dat hun motivatie vooral gebaseerd is op actief en gezond blijven.

Maturiteit gaat niet met pensioen

60-plussers en gepensioneerden zijn erg waardevol door hun maturiteit. Een onderschatte soft skill die alleen maar groeit met de jaren. Nood aan iemand die vertrouwen opwekt? Dan kies je beter voor een gepensioneerde dan voor een pas afgestudeerde. Ze profileren zich als echte brand ambassadors dus je kan ze met een gerust hart naar de klant vertrekken. Ze schatten situaties vaak perfect in door hun werk- en levenservaring.

Een goed humeur gaat niet met pensioen

Studenten die niet komen opdagen, jonge werknemers die met tegenzin komen werken, de planning die volledig in het honderd loopt,... Met Nestors in dienst maak je deze situaties niet meer mee. Een goed gehumeurde Nestor is als een stralende zon, ze verspreiden warmte en vreugde en proberen daarin anderen mee te trekken. Als ze om 8 uur moeten beginnen zullen ze er om 8 uur zijn en ze zullen er nog zin in hebben ook. Voor hen is werken een plezier, omdat ze geloven dat actief blijven op een leuke manier hen jong en gezond houdt.

Charisma gaat niet met pensioen

Het charisma van een 60-plusser of gepensioneerde kan jouw product of service naar een hoger niveau tillen door hun natuurlijke charme en uitstraling. Kijk maar naar Foodbag, daar leveren onze Nestors maaltijdboxen aan huis. Door de delivery over te laten aan een gepensioneerde die met zorg hun product behandelt en tijd neemt voor een vriendelijk praatje met de klant, kunnen ze zich volledig richten op het verbeteren van hun product, zonder zich zorgen te hoeven maken over de kwaliteit van de service. Een uitstekend voorbeeld van hoe Charisma niet met pensioen gaat. 

60-plussers en gepensioneerden worden vaak afgeschreven omdat ze te ‘oud’ zijn, maar daarbij worden hun soft skills te vaak uit het oog verloren. Nestors zijn ideaal voor je flexibele schil, ze kunnen hun ervaring en drive overzetten naar jongere werknemers en zijn heel gemotiveerd. Meer voordelen van werken met 60-plussers en gepensioneerden vind je hier.

Op zoek naar iemand met deze soft skills? Er zitten zo’n 70.000 kandidaten in onze database, neem gerust een kijkje!

Neem een kijkje in onze database