De 50 gepasseerd, op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar jammer genoeg een leek op het vlak van social media? Geen paniek, het aanmaken van een LinkedIn-profiel is kinderspel en heeft ook voor jou als 50-plusser, ongetwijfeld een meerwaarde. Waarom ook jij op deze trein moet springen, vertellen we je in deze blogpost.

Solliciteren verloopt anders dan jaren geleden

Waar je in het verleden met een perfect opgemaakt cv en een sprankelende motivatiebrief al een heel eind kwam, ligt dit nu anders. Uiteraard kun je nog steeds je motivatie via e-mail overbrengen, maar LinkedIn ontpopte zich de voorbije jaren tot een onmisbare tool voor recruiters én werkzoekenden.

Als kandidaat kun je je er voorstellen aan heel wat geïnteresseerden én de nodige contacten leggen met potentiële werkgevers.

5 goede redenen om als 50-plusser in te zetten op LinkedIn

Twijfel je nog steeds of het wel de moeite loont op een LinkedIn-profiel aan te maken?  Wij zetten alvast 5 redenen op een rijtje, waaruit blijkt dat een up-to-date LinkedIn-profiel zeker en vast een troef is. 

1. Vacatures komen naar jou toe

Waar je vroeger vaak op zoek moest naar passende vacatures in krantenbijlagen, leggen recruiters nu vaak zelf het eerste contact via LinkedIn. Interessante jobs die jou voor de voeten geworpen worden: waarom zou je die kans laten liggen?

Via Giphy

2. Actieve recruiters screenen jouw profiel

Reken maar dat werkgevers en recruiters via LinkedIn op zoek gaan naar de geknipte kandidaat voor hun openstaande functies. Beschouw je profiel gerust als een online visitekaartje. Ben je net op gesprek geweest of heb je een afspraak, dan kan je er donder op zeggen dat je gesprekspartners op voorhand of achteraf je LinkedIn-profiel checkt. Jij wil toch professioneel en betrouwbaar overkomen, nee?

3: Dé manier om je te profileren

De nodige expertise opgebouwd, heel wat skills verworven? Etaleer ze op LinkedIn. Hier kun je ze stuk voor stuk oplijsten en delen met de wereld. Bovendien kun je er ook de nodige referenties op kwijt en anderen jouw expertise laten benadrukken door reviews en quotes. Zo kunnen ook anderen je troeven in de kijker zetten: ontzettend sterk!

4. Bovenaan in Google

Wist je dat als een werkgever je naam door Google haalt, je LinkedIn-profiel vaak de eerste link is die ze tegenkomen. Vaak kijken ze ook niet verder, waardoor je andere social mediaprofielen op de achtergrond belanden. Je Linkedin-profiel is de perfecte tool om jezelf te promoten en in de kijker te zetten, dus daar hoef je alvast niet wakker van te liggen. 

5. Breid je professionele netwerk razendsnel uit

Op LinkedIn draait alles rond connecties. Door je door je eerstegraads connecties te laten introduceren bij interessante tweedegraads connecties leg je een heleboel interessante contacten. Vaak kun je zo rechtstreeks in contact komen met interessante HR-managers of recruiters. Ook het terugvinden van ex-collega’s en studiegenoten is mogelijk via LinkedIn. Begin die interessante contacten maar al te tellen!

Let op voor de valkuilen

Het zal je ondertussen wel duidelijk zijn: LinkedIn is een waardevolle tool als je op zoek bent naar een job, maar er zijn wel enkele valkuilen. Gebruik het platform om je troeven uit te spelen, deel er informatie, maar spring er wel verstandig mee om. Ga geen werkervaring opblazen, wees eerlijk en zorg dat er geen onverklaarbare gaten in je cv zitten. Vergeet vast en zeker ook niet je bijkomende/relevante opleidingen mee te geven. Zeker boven je 50ste is het belangrijk om te laten zien dat je bereid bent om bij te leren en aan je skills te werken. Zorg dat je profiel dynamisme uitstraalt!

Tijd om je profiel te creëren en te solliciteren via Nestor.

Contributor
Comments to: 5 redenen waarom je als 50-plusser niet zonder LinkedIn kan!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.