Actief in de hotelsector en word je net als heel wat van je collega’s geconfronteerd met een nijpend personeelstekort? Wel, dan kunnen onze Nestors ongetwijfeld een oplossing bieden. 

1. Ze werken wanneer anderen niet werken.

Gepensioneerden zijn ontzettend flexibel. De kinderen zijn het huis uit, ze hebben tijd en zoeken een zinvolle tijdsbesteding. Onze Nestors komen dan ook met de glimlach tijdens de vakantie, weekend en nacht werken.

2. Klanttevredenheid dragen ze hoog in het vaandel.

Klantentevredenheid is het belangrijkste in een hotel. Vriendelijke medewerkers zijn daarom een must. Gepensioneerden beschikken over heel wat mensenkennis. Daarnaast spreken ze gasten vlot in verschillende talen aan en ze stralen vertrouwen uit.

3. Ze zijn goedkoper dan vaste medewerkers.

Onder het statuut van flexi-jobber kun je uiterst voordelig en flexibel een gepensioneerde inschakelen wanneer nodig. Zo gun je vaste krachten een werkbaar rooster, ontlast je de overbevraagde technische ploeg en garandeer je de continuïteit en topservice voor je gasten.

Bovendien is het statuut van flexi-jobs ontzettend flexibel, waardoor je én flexibel bent én de personeelskost binnen de perken kunt houden.

4. Ze bieden een antwoord op knelpuntberoepen.

Voor heel wat jobs in een hotel, bieden gepensioneerden dé perfecte oplossing. Zo zijn er heel wat 50-plussers en gepensioneerden die beschikken over een talenknobbel, mensenkennis en sociale skills.

Voor heel wat jobs in een hotel, bieden gepensioneerden dé perfecte oplossing. Zo zijn er heel wat 50-plussers en gepensioneerden die beschikken over een talenknobbel, mensenkennis en sociale skills. Ze luisteren én lossen problemen op. Een Nestor als nachtwaker zorgt dan weer voor de nodige betrouwbaarheid en veiligheid.

Daarnaast bulkt deze generatie van de handige harry’s die zelfstandig werken en graag de handen uit de mouwen steken. Bovendien hebben ze (nog) niet de behoefte om elke 5 minuten op hun smartphone te kijken.

5. Ze zijn van alle markten thuis. 

Gepensioneerden toveren graag enkele leuke extra’s uit hun mouw. Zo kennen ze alle ins-en-outs van wijn, kunnen ze alles over koffie vertellen of misschien zelfs showcooken?

Hun specialiteiten geven een extra touch aan jouw hotel. Ontdek in de Standaard hoe Tony de functie van nachtwaker, barman en ontbijtmedewerker combineert. 

Niets dan voordelen. 

Onze Nestors zijn niet op zoek naar een fulltime job, maar kiezen resoluut voor een flexibele job. Een job waar ze voldoening uit halen en hun ervaring in kunnen aanwenden. We zetten de voordelen nog even kort op een rijtje: 

  • Flexibiliteit: Een last minute oproep of slechts enkele uurtjes versterking nodig? Onze Nestor is al onderweg, ook buiten de weekends. 
  • Betrouwbaarheid: Levenservaring te koop. Op onze Nestors kan je rekenen én ze kunnen met mensen om. 
  • Plichtsbewustheid: Nee, onze Nestors lopen er de kantjes niet af. Ze engageren zich op lange termijn en ‘zien’ werk. 

Contributor
People reacted to this story.
Show comments Hide comments
Comments to: Moeite met personeel in je hotel? Gepensioneerden helpen je op 5 manieren!
Write a response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.