Skip to content
bijverdienen na je pensioen

Problemen met personeel in je hotel? Gepensioneerden helpen je op deze 5 manieren uit de nood!


Ben je actief in de hotelsector en word je net als heel wat van je collega’s regelmatig geconfronteerd met een nijpend personeelstekort? Wel, dan kunnen onze Nestors ongetwijfeld een oplossing bieden. En wel om deze vijf goede redenen.

1. Ze werken wanneer anderen dat niet doen

Gepensioneerden zijn ontzettend flexibel. De kinderen zijn het huis uit, ze hebben tijd zat en ze gaan geregeld actief op zoek naar een zinvolle bezigheid. Onze Nestors werken dan ook met de glimlach tijdens de vakantie, in het weekend én ‘s nachts.

2. Ze dragen klantentevredenheid hoog in het vaandel

Klantentevredenheid is in een hotel wellicht het allerbelangrijkste. Vriendelijke medewerkers maken absoluut het verschil. Gepensioneerden beschikken doorgaans over heel wat mensenkennis. Daarnaast spreken ze gasten vaak vlot in verschillende talen aan en stralen ze vertrouwen uit.

3. Ze zijn goedkoper dan vaste medewerkers

Onder het statuut van flexi-jobber kan je uiterst voordelig een gepensioneerde inschakelen wanneer je daar nood aan hebt. Zo houd je je personeelskost binnen de perken. Tegelijk gun je je vaste krachten een werkbaar rooster, ontlast je je overbevraagde technische ploeg en garandeer je je gasten in alle omstandigheden een topservice en continuïteit. 

Mealhero8458

4. Ze bieden een antwoord op veel knelpuntberoepen

Voor heel wat jobs in een hotel zijn gepensioneerden zonder meer de perfecte oplossing. Zo beschikken heel wat 50-plussers en gepensioneerden over een flinke dosis sociale skills. Ze kunnen echt luisteren en lossen vervolgens het probleem op. Een Nestor als nachtwaker staat dan weer garant voor de nodige betrouwbaarheid en veiligheid. Daarnaast bulkt deze generatie van de handige harry’s die zelfstandig kunnen werken en graag de handen uit de mouwen steken. Bovendien hebben ze (nog) niet de behoefte om elke 5 minuten op hun smartphone te kijken.

5. Ze zijn van alle markten thuis 

Veel gepensioneerden toveren graag op tijd en stond een leuke extra uit hun mouw. Zo kennen ze vaak alle ins en outs van wijn, kunnen ze gepassioneerd over koffie vertellen en misschien zijn ze zelfs een crack in showcooking? Met hun bijzondere talenten geven ze sowieso een extra touch aan jouw hotel. Ontdek bijvoorbeeld in De Standaard hoe Tony met succes en met bijzonder veel flair de functie van nachtwaker, barman en ontbijtmedewerker combineert. 

Kortom, niets dan voordelen!

Onze Nestors zijn in principe niet op zoek naar een fulltime job, maar kiezen resoluut voor flexibel werk. Iets waar ze voldoening uit halen en hun ervaring in kwijt kunnen. We zetten de onmiskenbare voordelen die daar voor jou aan vasthangen nog even kort op een rijtje: 

  • Flexibel. Een lastminute-oproep of heb je slechts enkele uurtjes versterking nodig? Onze Nestor is al onderweg, ook buiten de weekends. 
  • Betrouwbaar. Levenservaring genoeg te koop. Op onze Nestors kan je rekenen én ze kunnen met mensen om.
  • Plichtsbewust. Nee, onze Nestors lopen er de kantjes niet af. Ze engageren zich zelfs het liefst op lange termijn en ‘zien’ ook werk.

 

Benieuwd naar welke profielen we zoal hebben? Stuur je vacature door of neem een kijkje in onze database.

Neem een kijkje in onze database