Skip to content

Gepensioneerde flexi-jobbers inschakelen als werkgever: wat zijn de voorwaarden?


Ervaren en gemotiveerde gepensioneerden inschakelen als flexi-jobber? Dat kan via Nestor. Zo moet je onder een specifiek paritair comité vallen en zijn er een aantal voorwaarden waaraan de gepensioneerden moeten voldoen om te mogen flexi-jobben. Welke voorwaarden dat zijn en welke taken Nestor op zich neemt, lees je verder in deze blog!

Voorwaarden

  • Je paritair comité moet in deze lijst voorkomen.
  • Je kan een gepensioneerde flexi-jobber onmiddellijk inschakelen als hij/zij de leeftijd van 65 heeft bereikt of hij/zij een loopbaan van 45 jaar achter de rug heeft.
Indien de gepensioneerde de leeftijd van 65 jaar niet bereikt heeft, geldt één van de volgende voorwaarden:
    • Minstens 4/5 gewerkt tot aan pensioen: Als de uitzendkracht jonger is dan 65 jaar maar wel ten minste 4/5 heeft gewerkt tot aan zijn pensioen, dan is het toegestaan om deze persoon onmiddellijk in te schakelen als flexi-jobber.
    • Vervroegd pensioen en minder dan 4/5 gewerkt voor pensioen: Indien de uitzendkracht met vervroegd pensioen is gegaan en voor zijn pensioen minder dan 4/5 heeft gewerkt, geldt er een wachttijd van 2 kwartalen voordat deze persoon kan worden ingeschreven onder het flexi-statuut. 

Een gepensioneerde laten starten via Nestor

Wil je een gepensioneerde inschakelen voor een flexi-job? Bij Nestor staan we klaar om zowel de selectie als de administratieve afhandeling te verzorgen. Of misschien heb je zelf medewerkers die op pensioen gaan maar toch in dienst willen blijven onder het flexi-statuut. Ook dan kunnen wij de administratieve afhandeling volledig verzorgen. 

Wij nemen de volgende taken op ons:

  • Opstellen van de nodige overeenkomsten, inclusief een gedetailleerde raamovereenkomst voor de tewerkstelling.
  • Verzorgen van het arbeidscontract. Zodra een flexi-jobber bij jou aan de slag gaat, zorgen wij voor een schriftelijke arbeidsovereenkomst.
  • Indienen van de aangifte. De laatste stap in het inschrijvingsproces is de Dimona-aangifte, waarna jouw flexi-jobber echt van start kan gaan.
  • Geen stress over de verloning: wij verzorgen de loonsverwerking, betalen jouw flexi-jobber wekelijks uit en sturen jou vervolgens de factuur.

Kortom, je kunt op Nestor vertrouwen voor een volledige ontzorging!

Nestor: dé expert in flexi-jobs voor gepensioneerden

Nestor is het eerste uitzendkantoor in Vlaanderen dat zich volledig richt op 60-plussers en gepensioneerden. In onze database staan 70.000 gemotiveerde Nestors klaar om aan de slag te gaan. Bij ons is motivatie en maturiteit belangrijker dan leeftijd. Flexi-jobbers die enthousiast zijn en zin hebben om te werken? Die vind je wel degelijk bij ons!

Wil jij gepensioneerde flexi-jobbers inschakelen? Vind jouw Nestor vandaag nog via onze database

OF 

Neem contact op met ons!