Als flexi-jobber werk je onder het flexi-statuut. Dit is een fiscaal voordelig statuut waarbij je kan gaan bijverdienen zonder daar belastingen op te betalen. Met andere woorden, wat je bruto verdient, houd je netto over. Let op, niet iedereen mag flexi-jobben. Je moet ofwel met rustpensioen zijn, ofwel 3 kwartalen terug minstens ⅘ aan de slag geweest zijn.
Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de flexi-job:
In tegenstelling tot een flexi-job is een flexibele job geen specifiek statuut, maar eerder een kenmerk van de job zelf. Als we over een flexibele job spreken, spreken we eerder over de mate van flexibiliteit die de job biedt, bv op basis van uren, werklocatie, duur van het werk of job inhoud.
Een flexibele job stelt werknemers in staat om een betere balans te vinden tussen werk en privéleven, wat voor 60-plussers en gepensioneerden een belangrijke factor is. Het geeft hen de vrijheid over hoe, waar en wanneer ze precies willen werken. Wat zorgt voor een hogere mate van tevredenheid en betrokkenheid van onze Nestors op de werkvloer.
Het grootste verschil tussen flexi-jobs en flexibele jobs is dat flexi-jobs een specifieke statuut zijn binnen een wettelijk kader, terwijl flexibele jobs een bredere categorie van banen vertegenwoordigen die gekenmerkt worden door flexibiliteit in werktijden, locatie of aard van het werk. Een flexi-job kan flexibel zijn maar dat is zeker niet altijd zo.
Op zoek naar een flexi-job of een flexibele bijverdienste? Schrijf je in via de onderstaande knop op ons vacatureplatform.