Skip to content
Linkedin voor 50-plussers

5 redenen waarom je als 60-plusser niet zonder LinkedIn kan


De 60 gepasseerd, op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar jammer genoeg een leek op het vlak van social media? Geen paniek: een LinkedIn-profiel aanmaken is kinderspel en heeft ook voor jou als 60-plusser absoluut een meerwaarde. Waarom jij op deze trein moet springen, vertellen we je in deze blogpost.

Solliciteren verloopt anders dan jaren geleden

Waar je in het verleden met een perfect opgemaakt cv en een sprankelende motivatiebrief al een heel eind kwam, ligt dat nu helemaal anders. Uiteraard kan je nog altijd indruk maken met een goed geschreven mail, maar met name LinkedIn ontpopte zich de voorbije jaren tot een onmisbare tool voor recruiters en werkzoekenden. Als kandidaat kan je jezelf daar voorstellen aan tal van geïnteresseerden én de nodige contacten leggen met potentiële werkgevers.

5 goede redenen om als 60-plusser in te zetten op LinkedIn

Twijfel je of LinkedIn voor jou wel de moeite loont? Wij zien alvast 5 goede redenen waarom een up-to-date LinkedIn-profiel zeker en vast een grote troef is.

1. De vacatures komen naar jou toe

Waar je vroeger in krantenbijlagen op zoek moest naar geschikte vacatures, leggen recruiters nu vaak zelf via LinkedIn het eerste contact. Interessante jobs die jou voor de voeten worden geworpen: waarom zou je die kans laten liggen?

2. Actieve recruiters screenen jouw profiel 

Reken maar dat werkgevers en recruiters via LinkedIn op zoek gaan naar de geknipte kandidaat voor hun openstaande functies. Zie je profiel gerust als je online visitekaartje. Heb je een afspraak, dan kan je er donder op zeggen dat je gesprekspartners voor of na je LinkedIn-profiel checken. Jij wil toch professioneel en betrouwbaar overkomen, niet?

3. Dé manier om je te profileren

De nodige expertise opgebouwd, heel wat skills verworven? Etaleer ze op LinkedIn en deel ze met de wereld. Bovendien kan je er de nodige referenties kwijt en kan je anderen vragen om jouw expertise extra in de verf te zetten met positieve reviews en lovende quotes. De kracht daarvan is echt niet te onderschatten!

4. Bovenaan in Google 

Als een werkgever je naam door Google haalt, is je LinkedIn-profiel vaak de eerste link die verschijnt. Meestal kijken mensen vervolgens ook niet meer verder, waardoor je andere social mediaprofielen op de achtergrond belanden. Gelukkig is je Linkedin-profiel de perfecte tool om jezelf te promoten. Daar hoef je dus alvast niet van wakker te liggen.

5. Breid je professionele netwerk razendsnel uit 

Op LinkedIn draait alles rond connecties. Vraag je je eerstegraads connecties gerust om je te introduceren bij interessante tweedegraads connecties. Zo leg je haast vanzelf een heleboel nieuwe contacten. Vaak kom je zelfs rechtstreeks in contact met HR-managers of recruiters. Ook ex-collega’s en studiegenoten terugvinden is via LinkedIn een fluitje van een cent. Snel zijn de relevante contacten haast niet meer te tellen!

Let op voor de valkuilen

Het zal je ondertussen duidelijk zijn: als je op zoek bent naar een job, is LinkedIn een erg waardevolle tool. Maar er zijn wel enkele valkuilen. Gebruik het platform om je troeven uit te spelen, deel er informatie, maar spring er verstandig mee om. Blaas geen werkervaring op, wees altijd eerlijk en zorg dat er geen onverklaarbare gaten in je cv zitten. En vermeld vast en zeker je bijkomende relevante opleidingen. Met name boven je 60ste is het belangrijk om te laten zien dat je bereid bent om bij te leren en aan je skills te werken. Zorg met andere woorden dat je profiel dynamisme uitstraalt!

Tijd om je profiel te creëren en te solliciteren via Nestor?

Schrijf je nu in