Werk vinden als 50-plusser of gepensioneerde? Dat is voor veel mensen niet altijd even gemakkelijk. Toch zijn we er bij Nestor steevast van overtuigd dat op werken geen leeftijd staat. Sterker zelfs: we geloven erin dat 50-plussers en gepensioneerden van meerwaarde zijn binnen de hedendaagse jobmarkt. Ze hebben tenslotte een heleboel troeven in handen en jarenlange ervaring achter de rug. 

Ben je de 50 gepasseerd en wil je nieuw werk vinden? Wij vertellen je in deze blog hoe je de jonge garde te slim af bent. Zo ontdek je:

De afgeschreven 50-plusser… is allesbehalve afgeschreven

Er doet vandaag in verschillende bedrijven een hardnekkig idee de ronde. Medewerkers en leidinggevenden zijn ervan overtuigd dat 50-plussers en gepensioneerden afgeschreven zijn ten opzichte van de jongere generatie. De professionele achterstand van 50-plussers is volgens hen voornamelijk te wijten aan hun…

  • Leeftijd
  • ‘Mindere’ software-skills
  • ‘Dure’ ervaring

Onze klanten weten (gelukkig) wel beter!

Onze Nestors zijn enkel actief in bedrijven waar ervaring en motivatie belangrijker zijn dan leeftijd. Deze werkgevers geloven erin dat gepensioneerden en 50-plussers een echte meerwaarde bieden voor hun onderneming. Zij vormen de “negatieve” punten van hierboven om tot professionele opportuniteiten:

  • Leeftijd is slechts een getal. De rust en maturiteit die je meebrengt zijn veel belangrijker dan dat ene cijfer. 
  • Mindere’ software-skills betekent dat jij destijds al het werk zélf moest uitvoeren. Je weet daardoor perfect wat die machines, programma’s of apps nu eigenlijk doen. De meeste Nestors staan er trouwens voor open om deze nieuwe skills onder de knie te krijgen. (Wist je trouwens dat computergenieën Bill Gates, Jeff Bezos en Jack Ma allemaal 50-plussers zijn?)
  • Jouw ervaring betekent niet dat je werkgever zich blauw betaalt aan loonkosten.

Kortom: onze klanten zien 50-plussers en gepensioneerden als echte aanwinsten. En gelijk hebben ze!

Zin in een uitdagende job in zo’n bedrijf?

Werk vinden als 50-plusser: hier moet jij tegen opboksen

Eén ding staat als een paal boven water: er zijn maar weinig mensen die graag solliciteren. Gepensioneerde werknemers en 50+-sollicitanten krijgen daarbij een extra uitdaging voorgeschoteld. Ze moeten opboksen tegen enkele vooroordelen en moeilijkheden, waardoor het niet vanzelfsprekend is om met een gerust gemoed op sollicitatiegesprek te gaan. 

Werk vinden als 50-plusser verschilt dan ook met het sollicitatieproces van een jongere kandidaat. Als sollicitant moet je vooral rekening houden met:

Vooroordelen over je digitale kennis

De digitale revolutie draait op volle toeren. Het is als 50-plusser een onmogelijke opdracht om een computer wizard te worden. Toch kom je op de werkvloer de zogenaamde ‘digital natives’ tegen. Zij zijn opgegroeid met de hedendaagse technologie en banen zich probleemloos een weg door de wereld van apps, tools en het internet.

Nestor-tip: ga op ontdekking in de digitale wereld! Koop een smartwatch, begin een WhatsApp groep met je (klein)kinderen en start met online bankieren.

Vragen over je leeftijd

Het is haast onvermijdelijk: op een bepaald moment in je sollicitatiegesprek zal je leeftijd aan bod komen. Een werkgever in spé wil weten wat voor vlees hij in de kuip heeft. 

Nestor-tip: de vragen naar je leeftijd zijn niet altijd negatief. Speel hier vooral de troeven van je jarenlange levenservaring uit.

Andere vragen dan jongere sollicitanten

De vraag naar hun leeftijd is zeker niet de enige specifieke vraag die 50-plussers krijgen. Het sollicitatieproces van een oudere collega ziet er vaak helemaal anders uit dan dat van een jongere sollicitant. Bereid je daarom zeker ook voor op vragen als: 

  • “Ga je het werk wel aankunnen?”
  • “Kan jij zelfstandig te werk gaan?”
  • “Ben je flexibel genoeg voor deze job?”

Nestor-tip: Je kan vast en zeker “Ja” antwoorden op bovenstaande vragen. Toch is het een goed idee om ook concrete voorbeelden en situaties achter de hand te houden. 

Drie troeven van 50-plussers

Als 50-plusser ben je in het bezit van een heleboel levenservaring, een stevige werkethiek en zelfs het vermogen om rust op de werkvloer te brengen. Dat zijn allemaal troeven die je ten volle kan uitspelen tijdens een sollicitatie. Daarnaast heb je ook drie troeven waarop werkgevers zitten te wachten.

Je bent flexibel

De meeste ondernemingen zijn in de eerste plaats op zoek naar flexibele en leergierige medewerkers. Die kunnen immers beter omgaan met bepaalde (stress)situaties en specifieke persoonlijkheden. Gelukkig kan jij die flexibiliteit aantonen aan de hand van concrete situaties. 

Nestor-tip: vertel tijdens je sollicitatiegesprek over de vlotte samenwerkingen met je (jongere) collega’s of geef meer inzichten in situaties die je flexibiliteit en werkethiek benadrukken. 

Je kent het professionele reilen & zeilen

Omgaan met mensen is waarschijnlijk de belangrijkste competentie binnen een bedrijf. Het is immers de basis van teamwork, oplossingen voor conflicten, managen, … Er zijn veel dingen die continu veranderen, maar hoe je omgaat met mensen blijft altijd hetzelfde. Jouw ervaring hierin is dus van onschatbare waarden.

Nestor-tip: ga op zoek naar voorbeelden die aantonen hoe je kan omgaan met verschillende mensen. Hiermee scoor je veel punten op een sollicitatie.

Je gaat (hoogstwaarschijnlijk) langer mee dan jongere collega’s

Gepensioneerde medewerkers en 50-plussers zijn doorgaans op zoek naar een professionele uitdaging op lange termijn. De meeste vijftigers kunnen nog 5-10 jaar werken, sommigen zelfs 15! Dat is een unicum in deze moderne tijden. Onderzoek wees namelijk uit dat één op twee jongeren tussen de 20 en 25 jaar niet langer dan drie jaar bij een bedrijf blijven. De kans is dus groot dat jij langer blijft dan een jonge collega.

Daarbovenop stopt je werkleven niet per se na je 65ste. Enkele Nestors blijven zelfs na hun pensioen aan de slag bij hun werkgever. 

Nestor-tip: speel je trouwe karakter ten volle uit. Laat merken dat je tot je pensioen bij deze werkgever wil werken. 

Een job vinden via Nestor?

Nestor is het enige interimkantoor in Vlaanderen dat zich focust op 50-plussers en gepensioneerden. Wij helpen hen aan interimopdrachten, flexi-jobs en vaste jobs bij bedrijven waar motivatie en maturiteit belangrijker zijn dan de leeftijd. 

50-plussers die een job vinden via Nestor kunnen dan ook op beide oren slapen: zij komen terecht in een bedrijf waar werken na je vijftigste volkomen normaal is én gewaardeerd wordt. 

Interesse in zo’n job?

Contributor
Comments to: Move over, dertigers! Hoe jij als 50-plusser de jobmarkt verovert

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.