Ga je binnenkort op pensioen? Dat betekent misschien wel het begin van jouw nieuw leven. Sommige gepensioneerden willen volledig tot rust komen en tijd maken voor hun familie. Anderen kiezen ervoor om meer onder de mensen te komen. En er zijn ook gepensioneerden die gewoon aan de slag blijven.

We raden deze net-gepensioneerden allerlei zaken aan, geven hen tips, … maar raden hen ook enkele zaken af. Ontdek ze nu meteen!

1. Val niet in ‘het zwarte gat’

Wanneer je nét op pensioen bent lijkt alles rozengeur en maneschijn. Toch kan de verveling snel toeslaan, waardoor dit gevoel snel weer verdwijnt. Veel jonggepensioneerden vallen dan na verloop van tijd in het zogenaamde ‘zwarte gat’. 

Nestor-tip: Geniet van je pensioen en rust uit. Toch ben je als gepensioneerde zeker niet afgeschreven. Je kan immers opnieuw aan de slag in verschillende sectoren.

2. Blijf niet tegen je zin aan de slag

Hou één ding goed in je achterhoofd wanneer je opnieuw aan de slag gaat: eigenlijk hoef je niet meer te werken. Dat betekent ook dat je niet (tegen je zin) in hetzelfde bedrijf als voorheen moet blijven. Er zijn duizenden bedrijven waar gepensioneerden meer dan welkom zijn. Je hoeft enkel het juiste bedrijf te kiezen en er te solliciteren!

Of misschien kan je net wél aan de slag blijven op je huidige job. Dankzij Nestor kan jij op een flexibele basis aan de slag blijven, terwijl wij de administratieve verwerking op ons nemen.

3. Ga niet werken zonder de nodige informatie

Laat je adviseren door iemand met kennis van zaken. De fiscus loert vaak om de hoek, en je wil tenslotte je pensioenrechten behouden. Zorg daarom voor hulp en expertise op juridisch, financieel en HR-vlak. Wist je trouwens dat je bij Nestor ook terecht kan voor heel wat informatie over dit onderwerp?

Nestor-tip: Neem zeker eens contact op met de pensioendienst via het gratis nummer 1765. Zij geven je meer informatie over de statuten waaronder je kan bijverdienen en hoeveel je exact mag bijverdienen. Zo kan je met een gerust hart aan de slag!

4. Doe een job die je écht graag wil doen.

Je hebt de kans om aan “cherry picking” te doen. Kies daarom voor een job die je écht graag wil doen. Jouw nieuwe functie hoeft niet volledig in lijn te liggen met je carrière, en kan zelfs iets totaal anders zijn. Zo kan je eindelijk aan de slag als demonstrator voor een lekker biertje, chauffeur voor maaltijdboxen of je skills als hobbykok inzetten!

Nestor-tip: Wij verzamelden jobs die uitsluitend voor actieve 50-plussers en gepensioneerden zijn. Neem een kijkje in onze database en het gevarieerde aanbod!

5. Werk op je eigen ritme

Werken is fun. Natuurlijk wil je jouw extra tijd ook gebruiken voor kleinkinderen, hobby’s, … Daarom gaan wij op zoek naar een bijverdienste die bij jou en je tijdsschema past.

  • Full-time. Een full-time job na je pensioen? Dat is perfect mogelijk!
  • Deeltijds. Wil je deeltijds werken? Dan kat kan op verschillende manieren. Zo kan je 1 tot 2 dagen per week of zelfs meer dan 20 uur per week aan de slag bij een bedrijf. 
  • Flexibele opdrachten. Flexibele opdrachten zijn ook gekend als ‘interimjobs’. Ze zijn gebaseerd op het ritme van jouw leven en de drukte bij je werkgever.
  • Bijverdienste. Liever op flexibele basis een extra centje bijverdienen? Dan is kiezen voor een bijverdienste een goede keuze!

We hebben dus voor iedere gepensioneerde een gepaste oplossing. Zelfs wanneer je wil overwinteren in het Zuiden, kan je tijdens bepaalde periodes meer of minder werken.

Benieuwd hoe jij het zwarte gat na je pensioen kan vermijden?

Contributor
Comments to: Werken na je pensioen? Vermijd dan zeker deze 5 valkuilen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.