Skip to content

Deze flexi-jobs zijn bij gepensioneerden het populairst


Steeds meer gepensioneerden kiezen er bewust voor om deeltijds als flexi-jobber te blijven werken. Er zijn dan ook grote voordelen aan dit statuut verbonden. Maar wat zijn nu eigenlijk de flexi-jobs waarvoor werkgevers, in hun zoektocht naar een geschikte kandidaat, het vaakst bij Nestor komen aankloppen? In deze blog geven we daar een antwoord op.

Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom veel mensen na hun pensioen beslissen om niet op hun lauweren te gaan rusten maar deeltijds actief willen blijven als flexi-jobber. Het financiële aspect is natuurlijk een doorslaggevend argument. Vanaf het jaar dat je 65 wordt of na 45 loopbaanjaren mag je als gepensioneerde namelijk onbeperkt en onbelast bijverdienen. Daarnaast helpt een flexi-job je ook om je dagen op een zinvolle manier te blijven vullen. Je voelt je nuttig, onderhoudt je sociale contacten en blijft betrokken bij het maatschappelijke leven. 

In die zin is het leuk meegenomen dat op 1 januari 2024 12 extra sectoren werden opengesteld voor flexi-jobs, wat het totaal nu op 22 brengt. Dat verhoogt de kans dat je als gepensioneerde een flexi-job vindt waarin je ervaring en talenten maximaal tot hun recht komen. Wat je precies kiest, is uiteraard persoonlijk. Niet elke gepensioneerde heeft nu eenmaal dezelfde interesses, capaciteiten en fysieke mogelijkheden. Maar het kan wellicht wel inspirerend werken om te weten welke flexi-jobs het vaakst via Nestor door gepensioneerden worden ingevuld? Wel, dit zijn ze!

Administratief medewerker

Alle bedrijven, in alle sectoren, hebben nood aan een vakkundige administratieve ondersteuning. Vaak zijn ze evenwel te klein om daarvoor iemand voltijds aan te werven. Anderzijds is administratief werk te belangrijk om er zo maar even bij te nemen. Een betrouwbare en gedreven flexi-jobber is dan de ideale oplossing. Elke gepensioneerde die enigszins vertrouwd is met computers kan - mogelijk na een korte introductie - die opdracht perfect aan. Bovendien gaat het vaak om flexibel werk, waarbij de werknemer zijn uren zelf kan inplannen en zelfs van thuis uit kan werken. 

Chauffeur

In onze hedendaagse platformeconomie zijn webshops totaal niet meer weg te denken. Dat maakt meteen dat er heel veel koeriers nodig zijn om al die online bestellingen tot bij de klant te brengen. Gepensioneerde flexi-jobbers zijn daarvoor zonder meer geknipt. Met hun lange levenservaring zijn ze prima ambassadeurs voor het bedrijf dat hen inschakelt. Klantvriendelijk, empatisch en oplossingsgericht: iedereen wil toch super graag medewerkers met die kwaliteiten?

DSC02385 (1)

 

Orderpicker/magazijnier

Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor de ontvangst, de opslag, de picking en de verzending van goederen. Dat is echt op maat geschreven van mensen die oog hebben voor detail, graag planmatig werken en het fijn vinden om een cruciaal radertje te zijn in een goed gesmeerde logistieke keten. Geen wonder dat veel gepensioneerden zich in een dergelijke flexi-job werkelijk kiplekker voelen. 

Klusjesman

Handige harry's die van alle markten thuis zijn en die kleine defecten in een wip kunnen herstellen: ook voor hen geldt dat ze op elke werkplek hun gewicht in goud waard zijn. Zeker de kleinere bedrijven hebben doorgaans niet de financiële slagkracht om daar een vast contract aan te koppelen. Dat maakt dit soort jobs ideaal voor een gepensioneerde flexi-jobber: iemand die multi-inzetbaar is en dankzij zijn lange levenservaring niet in problemen denkt maar in oplossingen. Voel jij je geroepen?

Horeca (keuken- en zaalmedewerker)

Dit is natuurlijk bij uitstek dé sector waarin massaal veel flexi-krachten worden gevraagd. En daar zitten best veel gepensioneerden bij. Naast klantvriendelijkheid, verantwoordelijkheidszin en flexibiliteit zijn hier namelijk vooral de motivatie en de wil om te blijven bijleren van cruciaal belang: stuk voor stuk eigenschappen die oudere werkkrachten haast per definitie bezitten.

Nestor - djar

Winkelbediende

In zo goed als elke winkel kunnen ze nog wel een goed stel helpende handen gebruiken. En op werkwilligheid en een goede attitude staat nu eenmaal geen leeftijd. Of het nu gaat om het bedienen van klanten in voedings- of kledingwinkels of om kassawerk en het aanvullen van rekken in een grootwarenhuis. Het hoeft bijgevolg niet te verbazen dat ook hier gepensioneerde flexi-jobbers volop aan hun trekken komen.

 

Ben je met pensioen en lijkt een flexi-job iets voor jou?

Hier vertellen we je hoe je als flexi-jobber bij Nestor aan de slag kan. Zodra je een account hebt aangemaakt, krijg je toegang tot onze vacatures.