Skip to content
50-plusser op evenement

Als 60-plusser werken op een evenement? Een uitstekend idee!


Wil je na je pensioen graag geregeld onder de mensen blijven komen? Al eens gedacht om op evenementen te werken? Organisatoren van events zijn namelijk continu op zoek naar betrouwbare werkkrachten met de juiste maturiteit, werkethiek en uitstraling. Bovendien verdien je er een aardig centje mee. Hoe dat kan? We leggen het je met plezier uit.

Als 60-plusser op een evenement 

De 60 gepasseerd en stellig van plan om eeuwig jong te blijven? Ben je ook nog altijd graag onder de mensen? Waar kan je dan beter zijn dan op een evenement, waar veel volk van diverse pluimage elkaar ontmoet? Bovendien zien organisatoren jou maar wat graag komen. In de eventsector is het namelijk niet altijd makkelijk om betrouwbaar personeel te vinden. Medewerkers die niet komen opdagen, last-minute afmelden of geen echte werkersmentaliteit hebben … Voor een organisator is dat stuk voor stuk rampzalig. Dat is meteen de reden waarom ervaren en mature medewerkers zo goed in de markt liggen. Op hen kan je namelijk gegarandeerd wél een huis bouwen.

Wat voor werk je op events kan uitvoeren? De mogelijkheden zijn echt eindeloos. We sommen er enkele voor je op:

 • Werken tijdens een evenement
  Wanneer een bedrijf of organisatie een evenement in elkaar steekt, rekenen ze op allerlei profielen om hen te helpen. 60-plussers worden vaak ingeschakeld als hospitality-specialisten, voor de bediening of de vestiaire, als barpersoneel … Organisatoren weten namelijk dat zij als geen ander mensen in de watten weten te leggen.
 • Brand ambassadors
  Heel wat bedrijven brengen op een beurs hun producten aan de man. Voor de opbouw van de stand doen ze een beroep op technisch onderlegde 60-plussers (onze Handige Harry’s), de verkoop van de producten laten ze over aan onze sales- en eventmedewerkers. Een ideale verkoper heeft immers pakken ervaring en uitstraling!
 • Een leuke extra
  Soms krijgt het evenement door de 60-plussers die er helpen zelfs nog een leuke extra. Zo schakelen sommige organisatoren wel eens een 60-plusser in voor een showcooking-sessie, een wine tasting of een barista-ervaring. Een win-win voor organisator en medewerker!

Via Nestor als 60-plusser werken op een evenement? 

Maar hoe vind je nu zo’n job op een evenement? Wel, daarvoor kan je als 60-plusser of gepensioneerde dus op Nestor rekenen. Tal van evenementenorganisatoren en bedrijven zijn namelijk permanent via ons platform op zoek naar het juiste personeel. 

Zowel voor hen als voor jou hangen d aar interessante voordelen aan vast.  Zoals daar zijn:

 • Eerst en vooral een belastingvrije vergoeding: een mooie extra bovenop je huidige loon of je pensioen.
 • Je komt op regelmatige tijdstippen nog eens onder de mensen. Die zijn doorgaans in een opperbeste bui, willen zich vooral amuseren en zullen maar wat graag naar jou luisteren.
 • Alle gebruikelijke voordelen en sociale rechten, dankzij de voordelen van onze flexi-jobs. 

Ben je eerder op zoek naar een ander type opdracht, een vaste of een flexi-job? Geen probleem, wij hebben voor elk wat wils.

Nestor: de expert in flexi-jobs voor 60-plussers 

Nestor is het eerste uitzendkantoor in Vlaanderen dat zich enkel focust op 60-plussers en gepensioneerden. We zoeken de juiste flexi-jobs, interimopdrachten en vaste jobs in bedrijven waar motivatie en en maturiteit zwaarder doorwegen dan leeftijd. Zij kunnen ondertussen al rekenen op de inzet van meer dan 70.000 ervaren en gemotiveerde Nestors!

Wil je graag via Nestor aan de slag? We ontvangen jou met open armen. Tegelijkertijd bezorgen we jou liever zo weinig mogelijk bijkomende stress. Daarom staan wij in voor:

1. De nodige administratie. Wij nemen alle taken, verplichtingen en paperassen van de werkgever over. Zo kan jij met een gerust hart aan de slag.

2. De wettelijke verplichtingen. Geen gedoe rond wetswijzigingen. Die volgen wij nauwgezet voor je op.

3. De uitbetaling. Geen stress rond de verloning: wij betalen je iedere week uit en sturen onze factuur naar jouw opdrachtgever. 

 Ben je 60+ en heb je zin om een eventteam te versterken? Schrijf je in en ontdek de verschillende vacatures. 

Schrijf je nu in