Skip to content
Nestor_mealhero

Waarom voltijdse 60-plussers voor jouw bedrijf een goed idee zijn


Uitzendcontracten en flexi-jobs zijn prima oplossingen om 60-plussers in je bedrijf in te schakelen. Maar in veel gevallen kan het vast en zeker ook een optie zijn om medewerkers die al wat ouder zijn permanent in dienst te nemen. Meer zelfs: voor tal van complexe - en vaak zelfs dagelijkse - knelpunten op de werkvloer zijn Nestors zonder meer de geknipte oplossing. Wij zien alvast vier goede redenen waarom het echt loont om bewust 60-plussers vast aan te werven.

Mealhero8514Een vat vol ervaring

Je kent het wel, dat ogenschijnlijk ‘onzichtbare’ werk dat weliswaar belangrijk is maar nooit echt prioritair. En dus telkens weer blijft liggen omdat er altijd wel iets nét acuter is. Tot er echt geen ontkomen meer aan is en je dringend moet ingrijpen. De administratie in orde brengen, documenten klasseren, openstaande facturen opvolgen, archieven en bergplaatsen opruimen, adressenbestanden bijwerken, teksten schrijven voor je website: stuk voor stuk jobs die je er niet zo maar even bijneemt. Maar waarin iemand die niet het nodige metier bezit hopeloos dreigt te verdrinken. Wat als je dat nu eens in de ervaren handen van een Nestor zou stoppen? Een doorgewinterde rots in de branding die vele stormen heeft meegemaakt én overleefd? Die maar één woord nodig heeft om te begrijpen wat je van hem verwacht. En het dan ook nog eens tot in de perfectie uitvoert. Jij koopt jezelf daarmee in elk geval een pak gemoedsrust. En een ticketje eerste klas weg uit de chaos.

Veel maturiteit 

Je kan niet om het even wie naar (potentiële) klanten sturen, je customer service of helpdesk laten bemannen of als winkeladviseur inschakelen. Nogal wat taken kan je nu eenmaal niet aan een juniorprofiel toevertrouwen. Nee, vaak heb je echt wel nood aan iemand die door zijn ruime expertise vertrouwen opwekt en zekerheid uitstraalt. Die de nodige jaren op de teller heeft om een volwaardige en betrouwbare ambassadeur van je bedrijf en merk te kunnen zijn. Wel, zo iemand noemen wij dus een Nestor. 

Steeds meer bedrijven beseffen bovendien dat het belangrijk is dat hun team de vaak heel grote diversiteit binnen hun doelpubliek weerspiegelt. Heb je behoorlijk veel oudere klanten, dan is het absoluut noodzakelijk om medewerkers te hebben die zelf ook 60-plusser zijn. Het praat nu eenmaal veel makkelijker als je gesprekspartner in dezelfde levensfase zit. 

Mealhero8426

Uitermate flexibel

In onze 24 uurseconomie en ons mondiale bedrijfsleven valt het nooit meer helemaal stil. Met een 9-tot-5-mentaliteit komen we er dus al lang niet meer. Maar mensen hebben uiteraard ook een privéleven en willen ‘s avonds wel eens op tijd naar huis en in het weekend op stap met het gezin. Op die momenten is het cruciaal om flexibel te kunnen terugvallen op een Nestor: een competente back-up die het bedrijf door en door kent en van alle markten thuis is. Een dergelijke sleutelrol kan je onmogelijk overlaten aan telkens weer andere interimkrachten. Ook als je planning weer eens onverwachts in de war wordt gestuurd, is een gemotiveerde Nestor die altijd klaarstaat om in te springen meer dan zijn gewicht in goud waard. En moet je vaak de weg op? Al eens overwogen om een Nestor in te zetten als chauffeur? Dan bereik je zorgeloos elke bestemming terwijl jij je intussen volop kan blijven concentreren op wat er voor jou echt toe doet. 

Loyale teamspelers

Typisch aan 60-plussers is dat ze het allemaal wel al eens hebben meegemaakt. Been there, done that, weet je wel. Maar het heilige vuur is nog lang niet geblust. Alleen hoeven ze niet per se zelf nog de hele tijd te scoren. Ze beseffen dat in een winnend team elke positie een elementaire bijdrage levert. En dus zijn ze niet te beroerd om de mouwen op te stropen en het zogenaamde ‘vuile’ werk te doen. Om in voetbaltermen te blijven: de positie van controlerende middenvelder, die alle bressen dicht, is hen op het lijf geschreven. In business-termen gaat het dan bijvoorbeeld om jaarlijks terugkerende praktische klussen, zoals het grote voor- en najaarsonderhoud binnen en buiten, sneeuwruimen, parkings, fietsenstallingen en bergplaatsen op punt stellen … Oké, je kan daar gerust telkens een gespecialiseerde firma voor inhuren. Maar een toegewijde eigen Nestor met arendsogen, die alles proactief tot in de kleinste details in orde brengt alsof het voor hemzelf is, daar kan toch niets of niemand tegenop!

 

Zou je zo’n Nestor in jouw bedrijf goed kunnen gebruiken? Goed nieuws: wij kunnen je helpen. Wij analyseren samen met jou je huidige team en zoeken in onze goed gestoffeerde database naar de ideale aanvulling. Het bespaart jou sowieso de moeite om zelf eindeloos de markt te moeten afspeuren naar valabele kandidaten. Wil je iemand eerst een tijdje uittesten als interimkracht en pas later eventueel vast in dienst nemen? Ook dat is geen enkel probleem. 

Benieuwd naar welke profielen we zoal hebben? Geef je vacature door en neem een kijkje in onze database.

Neem een kijkje in onze database