Graag willen we onze Nestor-helden die rijden bij Foodbag deze maand extra in de verf zetten. Zo waren Leo, Roland, Magda en heel wat andere Nestors zowel zondag als maandag in de weer om heel wat gezinnen te voorzien van hun wekelijkse Foodbag. Daarom roepen we hen uit tot #Nestors van de maand.

Onze helden aan het woord

Leo Van Den Langenbergh, 62 jaar uit Antwerpen

Leo aan de slag bij Foodbag

Leo was tot zijn pensioen aan de slag als vrachtwagen-chauffeur. Na zijn pensioen nam hij eerst de tijd om te genieten. Stilzitten bleek toch niets voor Leo te zijn en hij ging al snel op zoek naar een bijverdienste.

“Thuiszitten is niets voor mij. Ik vind het leuk om onder de mensen te komen. En met mijn flexi-job voor Foodbag mag ik tot 8.000 euro per jaar bijverdienen: dat is meegenomen. Ik help intussen ook al de Foodbags samenstellen bij hun toeleverancier. Er wordt doorgewerkt met tussendoor een zwans en een lach. Dat houdt mij jong.” Zo heb ik wekelijks mijn bezigheid, en dat blijf ik doen zolang mijn gezondheid het toelaat.”

Frank Polavder, 62 jaar uit Zwijndrecht

Frank aan de slag bij Foodbag

Frank was tot vorig jaar actief als militair binnen defensie. 

“Ik ben veel te jong om met pensioen te gaan”, zegt hij. “Dit werk is zalig om te doen. Vroeger reed ik ook als bijberoep kranten en tijdschriften naar de krantenwinkels. Mijn ervaring met vrachtwagens komt nu goed van pas, in die smalle straatjes.” Ook de klanten zijn tevreden.

“Eén vrouw zei me: dit is zoveel aangenamer. Vroeger werd die doos voor de deur afgegooid. Ik neem de tijd voor een babbeltje. Dat maakt het leven aangenaam.

Frank Polavder

Marc De Baets, 63 jaar uit Wondelgem

Marc aan de slag bij Foodbag

Marc was voor zijn pensioen actief als trambestuurder bij de Lijn. Hij kent Gent dan ook als zijn broekzak.

Na 45 jaar werken bij De Lijn voelt Marc zich nog niet klaar om thuis te zitten. Hij werkt nu één of twee dagen per week als koerier voor Foodbag. Naast zijn bijverdienste als koerier, vult hij zijn dagen met het passen op zijn kleinkinderen en karateles geven.

Zo blijft hij bezig en komt hij regelmatig tussen de mensen.

Foodbag aan het woord

Kwalitatieve voeding laat je het liefst bezorgen door iemand die met een brede glimlach aanbelt”,zegt CEO Stéphane Ronse, “en niet door iemand die alleen maar zoveel mogelijk pakjes wil bestellen.” De ervaring van de chauffeurs is overigens een pluspunt: “Onze pakketten in Gent worden geleverd door een oud-postbode. Hij kent de stad op zijn duimpje.”

“We merken dat veel koeriers bij ons de job uitvoeren om bij te leren, sociaal contact te hebben en vooral ook plezier te hebben aan het werk. Het flexi-jobstatuut is een perfecte tool voor zowel werkgever als werknemer én werd uitgebreid met 85 enthousiaste collega Nestors”, 

Stéphane Ronse, Co-CEO Foodbag

Dus heel simpel, #blijfinuwkot & bestel jouw Foodbag op:
www.foodbag.be

Neem zeker ook de tijd om je lokale helden in de verf te zetten.

Zoek je ook zo’n Held?

Onze Nestors zijn niet op zoek naar een fulltime job, maar kiezen resoluut voor een flexibele job. Een job waar ze voldoening uit halen en hun ervaring in kunnen aanwenden. We zetten de voordelen nog even kort op een rijtje: 

  • Flexibiliteit: Een last minute oproep of slechts enkele uurtjes versterking nodig? Onze Nestor is al onderweg, ook buiten de weekends. 
  • Betrouwbaarheid: Levenservaring te koop. Op onze Nestors kan je rekenen én ze kunnen met mensen om. 
  • Plichtsbewustheid: Nee, onze Nestors lopen er de kantjes niet af. Ze engageren zich op lange termijn en ‘zien’ werk. 
Contributor
Comments to: #Nestor(s) van de maand: Onze Foodbag-Nestors

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.